top of page
Writer's pictureDigiosaava Hanke

Case opetushenkilöstön laatukäsikirjan käyttöliittymä & osaamiskampus tutuksi

Digikyvykkyys-hankkeen Digiosaamisen jalkauttaminen -verkoston järjestämien koulutusten sarja sai jatkoa 28.10.2024, jolloin päästiin tutustumaan Turun ammatti-instituutissa kehitteillä olevaan opetushenkilöstön laatukäsikirjan käyttöliittymään sekä Digiosaava.fi -hankkeessa rakennettuun osaamiskampuskokonaisuuteen ja sen hyödyntämismahdollisuuksiin ja -tapoihin. 




Tilaisuuden aluksi Sami Karvonen (TAI) esitteli Turun ammatti-instituutin laatukäsikirjan käyttöliittymän. Tarkoituksena on parantaa laatujärjestelmän käytettävyyttä ja muuttaa kaikki ohjeet ja ohjeistukset digitaaliseen muotoon. Käyttöliittymä tuo toimintaohjeet helposti saataville ja hyödyntää tekoälyä tiedonhaussa.  


Kehitysprojekti alkoi loppuvuonna 2021 ja tavoitteena on julkistaa toimiva käyttöliittymä vuoden 2025 syksyllä. Työ etenee vaiheittain ja tällä hetkellä ollaan visuaalisen käyttöliittymän pilotointivaiheessa.  Visuaalinen käyttöliittymä tulee olemaan julkisesti saatavilla ja se mukautuu ennalta määriteltyjen käyttäjäroolien mukaisesti.  


Lisäksi Päivi Nummenranta ja Riikka Perälahti (TTS Työtehoseura) nostivat esiin pääkohtia Digiosaava.fi -hankkeessa tehdystä osaamiskampuksesta ja sen sisällöistä. 

Osaamiskampus koostuu verkkosivustosta ja virtuaalisesta oppimisympäristöstä, ja se tarjoaa tietoa, työkaluja ja esimerkkejä digitalisaation hyödyntämisestä koulutuksessa ja työssä. 


Tilaisuuden päätteeksi tarjottiin 2 x 3 pointtia osaamiskampuksen hyödyntämiseen: 


Tutustu


  1. Laaja tietopankki: Kattava tietokokonaisuus ammatillisen koulutuksen digitalisaatiosta ja johtamisesta.

  2. Ajankohtaiset koulutukset ja tapahtumat: Tietoa tulevista koulutuksista ja tapahtumista, jotka tarjoavat mahdollisuuden verkostoitua ja oppia uutta alan asiantuntijoilta.

  3. Käytännön työkalut ja esimerkit:

    Konkreettisia työkaluja ja case-esimerkkejä, jotka auttavat digitalisaation hyödyntämisessä koulutusorganisaatioissa.


Hyödynnä


  1. Osaamisen kehittäminen: Materiaaleja voi käyttää oman digiosaamisen kehittämiseen ja päivittämiseen.

  2. Johtamisen tukeminen:

    Koulutusorganisaatioiden johto voi hyödyntää sivuston työkaluja ja esimerkkejä digitalisaation strategisessa suunnittelussa ja johtamisessa.

  3. Verkostoituminen ja yhteistyö:

    Sivuston kautta voi löytää ja osallistua erilaisiin kehittämis- ja vertaisverkostoihin, jotka edistävät tiedonkulkua ja yhteisöllisyyttä.



Esitysmateriaalit:





Tallenteet:



8 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page