AMMATILLISEN KOULUTUKSEN VIITE- JA KOKONAISARKKITEHTUURI
Ammatillisen koulutuksen kokonaisvaltaista johtamista on kuvattu viitearkkitehtuurilla. Yhteinen viitearkkitehtuuri edistää yhteentoimivuutta.
Tutustu digiajan työhyvinvoinnin työkirjaan
Työkirja hyödyntää tämän kattavan ilmiön jäsentelyssä tietotyöläisen tyypillisimpiä jaksamiseen ja työn sujuvuuteen liittyviä toimintoja.
Digiajan työhyvinvoinnin työkirja
Tutustu eurooppalaiseen viitekehykseen digikyvykkäille oppilaitoksille.
DigCompOrg-infograafi syntyi osana OSAOn Digikompassi-työtä, joka aloitettiin syyskuussa 2022.
Kielen kääntämisessä on käytetty apuna tekoälytekniikkaa käyttävää kääntäjää.
OSAOn Digikompassi-työssä yhdistetään Digiosaava.fi-hankkeen linjauksia ja verkoston osaamista sekä DigCompOrg-viitekehyksen suuntaviivoja.
DigCompOrg-viitekehyksen infograafi
Tutustu valtioneuvoston selontekoon Suomen digitaalisesta kompassista.
Digitalisaatiokehityksen suuntaamiseksi ja johtamiseksi on digitalisaation, datatalouden ja julkisen hallinnon kehittämisen valmistelussa laadittu Suomen digitaalinen kompassi.
Digikompassi perustuu eurooppalaiseen arvopohjaan ja digitaalinen vuosikymmen 2030 -ohjelmaan. Se ohjaa kehitystyötä ja vahvistaa yhteistä ymmärrystä digitalisaation ja datatalouden hyödyistä, käsitteistä ja suunnasta. Digikompassi määrittelee painopisteitä myös Suomen vaikuttamistyölle EU:ssa.
Tutustu Digikompassi-yhteiskehittämismenetelmään
Digikompassi on pelimuotoinen yhteiskehittämisen menetelmä kehittämishaasteiden tunnistamiseksi ja niiden ratkaisemisen tueksi. Peliä pelataan tiimeissä ja sen pelaamiseen kuluu aikaa noin kolme tuntia.
Digikompassi kehitettiin alun perin kuntien tueksi, mutta alusta saakka sitä on hyödynnetty myös muissa julkisen sektorin organisaatioissa. Tämä versio pelistä on tarkoitettu kaikille julkisen sektorin, miksei myös muille organisaatioille.
Digikompassi-yhteiskehittämismenetelmä | Suomidigi
Tutustu OKM:n kasvatuksen ja koulutuksen digitalisaation linjauksiin vuodelle 2027
Visiolauseessa Suomi on maailman johtava kestävän digitalisaation kehittäjä ja hyödyntäjä kasvatuksessa, opetuksessa ja koulutuksessa vuonna 2027. Digitalisaatiolla edistetään kaikkien yhdenvertaisia mahdollisuuksia oppia ja kehittyä.
Digitaaliset työkalut ja toimintaympäristöt tukevat oppijoiden yksilöllisiä tarpeita sekä edistävät yhdenvertaisuutta ja koulutuksen saavutettavuutta. Digitalisaatio tukee yhteistyötä toimijoiden välillä ja oppimista elämän eri vaiheissa. Digitalisaatiota edistetään tietoperustaisesti kestävän kehityksen periaatteita noudattaen.
Kasvatuksen ja koulutuksen digitalisaation linjaukset 2027
Tutustu 8 oppia kuntien digitalisaatiosta – podcast-sarja
KT:n ja Kuntaliiton 8 oppia kuntien digitalisaatiosta -podcasteissa kerrotaan, miten digitalisaatio mahdollistaa paremman kuntatyön ja palvelut.
Mikä on digitalisaation ja digitalisoinnin ero?
Vuorineuvos, taloustieteen tohtori Kari Neilimo ja hallitusammattilainen Heikki Nuutila keskustelevat digitalisaatiosta (4.3.2020)
Mikä on digitalisaation ja digitalisoinnin ero? Vieraana Kari Neilimo ja Heikki Nuutila tekijältä Let's do !T (spotify.com)
Opettajana digiviidakossa monikanavainen selviytymisopas
Tuntuuko digiviidakko haastavalta? Onko uuden oppiminen vaikeaa? Miten digityövälineet voivat auttaa opettajaa ja oppilaita? Opettajana digiviidakossa selviytymisopas on tehty ajatellen niitä opetusalan henkilöitä, joille digilaitteiden käyttö on syystä tai toisesta hankalaa tai epämieluisaa. Oppaassa esitellään tekstien, kuvien ja videoiden avulla sellaisia digilaitteiden ominaisuuksia, jotka helpottavat ja tukevat opettajan työtä, mutta myös luokassa olevia erilaisia oppijoita.
Opettajana digiviidakossa - Thinglink
Päivitetty 13.5.24
Digioppimateriaalit
Text
Text
Text
Text
Text
Text
Text
Text