top of page

Digitalisaation ytimessä - hankimmeko uutta vai monipuolistammeko olemassa olevien materiaalien ja järjestelmien hyödyntämistä? 

Podcast-sarja


 

Jakso 1/3: Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty (Google Drive) 


Jaksossa pohdimme tekijöitä, mitkä vaikuttavat siihen, kannattaako oppilaitoksessa ostaa uusi järjestelmä tai materiaali, vai olisiko sittenkin helpompaa ja edullisempaa hyödyntää olemassa olevia materiaaleja ja järjestelmiä nykyistä monipuolisemmin ja tehokkaammin. Voisiko keksiä uuden tavan hyödyntää materiaaleja tai järjestelmää? Onko osattu huomioida organisaatiossa oleva osaaminen ja tiedetäänkö ketkä olisi hyvä ottaa toimintaan mukaan? Onko kartoitettu tarjolla jo oleva materiaali? Tule kuuntelemaan mielenkiintoista pohdintaa ja kerää vinkit talteen. Muista hyödyntää jaksoon kuuluva muistilista.  


Keskustelijoina verkkopedagogiikan kehittäjä Tiina Kuusisto ja sosiaali- ja terveysalan opettaja Marjo Jaakonsaari STEP-koulutuksesta sekä opettajat Petteri Hietamäki ja Matti Suvela Pop & Jazz Konservatoriosta.  

Podcast on tuotettu osana Digitalisaation osaamisen ja johtamisen kehittämishanketta, Digiosaava. Hankkeen on rahoittanut Opetus- ja kulttuuriministeriö. 


Lataa tästä Suunnittelun tarkistuslista (Google Drive)


 

Jakso 2/3: Kuinka paljon osaamista materiaalin tuottaminen vaatiikaan (Google Drive) 

 

Opetusmateriaalin tuottamisessa ja rakentamisessa on monta huomioitavaa asiaa. Aina ei välttämättä tule ajateltua loppuun asti ja matkan varrella voi törmätä erilaisiin odottamattomiin haasteisiin. Jaksossa keskustelemme materiaalin tuottamiseen liittyvistä tekijöistä ja autamme sinua tunnistamaan mahdolliset sudenkuopat ja varautumaan niihin ennalta.  Pidä mieli avoinna, varaudu ja hyväksy se, että matkan varrella tulee aina kaikesta huolimatta muutama muuttuja. Tule kuuntelemaan mielenkiintoista pohdintaa ja kerää vinkit talteen. Muista hyödyntää jaksoon kuuluva muistilista.  


Keskustelijoina verkkopedagogiikan kehittäjä Tiina Kuusisto ja sosiaali- ja terveysalan opettaja Marjo Jaakonsaari STEP-koulutuksesta sekä opettajat Petteri Hietamäki ja Matti Suvela Pop & Jazz Konservatoriosta.  

Podcast on tuotettu osana Digitalisaation osaamisen ja johtamisen kehittämishanketta, Digiosaava. Hankkeen on rahoittanut Opetus- ja kulttuuriministeriö. 


Lataa tästä Toteuttamisen ja tuottamisen tarkistuslista (Google Drive)


 

Jakso 3/3: Ympyrä sulkeutuu (Google Drive) 


Miten sovittu käytäntö ja luotu prosessi jalkautetaan koko organisaatioon ja otetaan käyttöön arjessa? Miten herättelet erilaiset käyttötavat? Jaksossa keskustelemme materiaalin tavoitettavuudesta, kokonaisuuden hallinnasta ja käyttökulttuurin vahvistamisesta. Pidä mieli avoinna, mene epämukavuusalueelle ja opi uutta. Digitaalisuus on jatkuvaa oppimista, epäonnistumista ja siitä oppimista. Tule kuuntelemaan mielenkiintoista pohdintaa ja kerää vinkit talteen. Muista hyödyntää jaksoon kuuluva muistilista.  


Keskustelijoina verkkopedagogiikan kehittäjä Tiina Kuusisto ja sosiaali- ja terveysalan opettaja Marjo Jaakonsaari STEP-koulutuksesta sekä opettajat Petteri Hietamäki ja Matti Suvela Pop & Jazz Konservatoriosta.  

Podcast on tuotettu osana Digitalisaation osaamisen ja johtamisen kehittämishanketta, Digiosaava. Hankkeen on rahoittanut Opetus- ja kulttuuriministeriö. 


Lataa tästä Julkaisun ja käytäntöön jalkauttamisen tarkistuslista (Google Drive)


Digioppimateriaalit

Text

Text

Text

Text

Text

Text

Text

Text

bottom of page