top of page

Strategiahankkeiden loppuseminaari 13.12.2023

Päivitetty: 28. helmik.

13.12.23 vietettiin ammatillisen koulutuksen strategiahankkeiden yhteistä loppuseminaaria Helsinki Business Collegen auditoriossa. Halki tuulen ja tuiskun paikalle saapui noin 150 henkilöä; verkossa mukana tunnelmassa oli noin 250 henkilöä. Seminaaripäivää luotsasivat Sitran johtava asiantuntija Tarmo Toikkanen ja Otavan Opiston ideapuutarhuri Anne Rongas.


OKM:n, lukiokoulutuksen ja ammatillisen koulutuksen osaston ylijohtaja Petri Lempinen avasi seminaaripäivän ja toivotti kuulijoille paikalla sekä verkossa mielenkiintoista ja ajatuksia avartavaa loppuseminaaria.


Keynote-puhujana kuultiin psykologian tohtori, professori, oppimisen tutkija Kirsti Lonkaa otsikolla ”Tukiäly tulee -oletko valmis”.

Puheessaan Kirsti Lonka totesi muun muassa, että ajattelun taidot, viisaus, kunnioitus, suhteellinen ajattelu ovat keskeisiä sivistyksen kulmakiviä. Hän käytti termiä ’tukiäly’ korostaakseen sitä, että kaikesta hypetyksestä huolimatta tekoäly ei kaappaa ajatteluamme eikä luovuuttamme, vaan tukee ja laajentaa osaamistamme.

Yleisöstä kiitettiin puheenvuoron herätelleen omaa ajattelua ja kriittistä arviointia nykyuutisointiin liittyen. 
Paneelikeskusteluun ammatillisen koulutuksen digitalisaation kehittämisestä osallistuivat:

-          Lauri Kivelä, SYO

-          Niko Kyllönen, EduSampo

-          Mirva Julkunen, Winnova

-          Jatta Herranen, Riveria

-          Jarno Haapaniemi, Sasky

Keskustelua käytiin muun muassa vertaisoppimisesta ja osaamisen jakamisesta sekä laajan verkostohanketyön hyödyistä ja haasteista. Paneelikeskustelua fasilitoi Helsinki Business Collegen apulaisrehtori Heli Huotari.Ohjelma jatkui hankekatsauksilla. KARKKI-, OA-, Tieto-osaava ja Digiosaava.fi -hankkeiden projektipäälliköt nostivat esiin tärkeimpiä aikaansaannoksia ja opittuja asioita sekä kehitys- ja jatkosuunnitelmia.

Digiosaava.fi-hankkeen projektipäällikkö Miia Mäentausta avasi maailmalle osaamiskampuksen portit ja esitteli sen sisällön. Osaamiskampus koostuu Digiosaava.fi-verkkosivuista ja virtuaalisesta oppimisympäristöstä. Käy tutustumassa! https://www.digiosaava.fi/osaamiskampus 

Päämääränä on, että osaamiskampus pysyy ajantasaisena ja käyttökelpoisena työkaluna jatkossakin, joten sisältö kasvaa, kehittyy ja päivittyy.

Puheenvuorossaan Miia Mäentausta kertoi lisäksi Digiosaava.fi-hankkeen jatkoajalla toteutettavista koulutuksista, jotka tulevat käsittelemään digitalisaatio-osaamisen eri aihealueita.


Seminaaripäivän loppupuheenvuoron piti Nykyisyysselittäjä Petri Rajaniemi otsikolla ”Tällaisessa maailmassa”. Yleisössä käytiin keskustelua muun muassa siitä, että kaikessa innovaatiossa ja uuden etsinnässä tulisi muistaa katsoa kokonaiskuvaa - muutoksessa ei myöskään tarvitse olla all-in. Tuntuu, että nykyisin joutuu helpommin puolustamaan muutoskritiikkiään. Yleisössä todettiin myös, että ”hyvien asioiden huonoista puolista on some keskustelua täynnä”.


Summa summarum: erään osallistujan kommenttia lainaten puheenvuoro oli ”Vangitseva, ravisteleva, herättelevä, kriittinen, hauska, osuva ja lopuksi erittäin liikuttava”.

Lumimyrskyn takaa lähestyvän joulun kunniaksi seminaaripäivä lopetettiin verkostoitumisen ja glögin merkeissä. 

Lue lisää:          

KARKKI-hanke: www.karkki.info

OA-hanke: www.oahanke.fi 

Tieto-osaava: www.tietoosaava.fi  

 


 

 

 

 32 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page