top of page

YRKESUTBILDNINGENS REFERENS- OCH ÖVERGRIPANDE ARKITEKTUR

Den övergripande ledningen av yrkesutbildningen beskrivs med en referensarkitektur. En gemensam referensarkitektur främjar interoperabilitet (på finska).

Yrkesutbildningens referensarkitektur - KARKKI - Övergripande arkitektur för yrkesutbildningen - Eduuni-wiki

 
Ta en titt på arbetsboken för arbetshälsa i den digitala tiden

För att strukturera detta omfattande fenomen använder arbetsboken de mest typiska funktionerna hos en kunskapsarbetare relaterade till välmående och arbetsflöde (på finska).

 

Digiajan työhyvinvoinnin työkirja


 
Bekanta dig med det europeiska referensramverket för digitala utbildningsanordnare.

DigCompOrg-infografiken skapades som en del av OSAO:s Digikompass-arbete, som startade i september 2022. En översättare som använder artificiell intelligens har använts för att översätta språket.

 

OSAO:s Digikompass-arbete kombinerar riktlinjerna för Digikunnigprojektet och nätverkets expertis, samt riktlinjerna för DigCompOrg-ramverket.


DigCompOrg Framework Infographic

 
Bekanta dig med regeringens rapport om Finlands digitala kompass.

För att styra och leda utvecklingen av digitalisering har Finlands digitala kompass utarbetats inom förberedelserna för digitalisering, datatal och offentlig förvaltning.


Digikompassen bygger på den europeiska värdebasen och programmet Digital Decade 2030. Den handleder utvecklingsarbetet och stärker en gemensam förståelse för nyttan, begreppen och riktningen av digitalisering och dataekonomi. Digikompass definierar också prioriteringar för Finlands påverkansarbete i EU.

Suomen digitaalinen kompassi (på finska)


 
Bekanta dig med Digikompass metoden för gemensam utveckling

Digikompassen är en spelbaserad metod för gemensam utveckling för att identifiera utvecklingsutmaningar och stödja deras lösning. Spelet spelas i team och det tar cirka tre timmar att spela spelet.

Digikompassen utvecklades ursprungligen för att stödja kommuner, men har även använts i andra offentliga organisationer. Den här versionen av spelet är avsedd för alla inom den offentliga sektorn, varför inte andra organisationer också.

 

Digicompass samutvecklingsmetod | Suomidigi

 
Bekanta dig med UKM:s riktlinjer för digitalisering inom utbildning för 2027

I visionen är Finland världens ledande utvecklare och användare av hållbar digitalisering inom fostran, undervisning och utbildning år 2027. Digitalisering främjar lika möjligheter för alla att lära och utvecklas.

 

Digitala verktyg och verksamhetsmiljöer stödjer studerandes individuella behov och främjar jämlikhet och utbildningens tillgänglighet. Digitaliseringen stödjer samarbete mellan aktörer och lärande i olika skeden av livet. Digitalisering främjas utifrån information, enligt principerna för hållbar utveckling.

Riktlinjer för digitalisering av utbildning 2027 (på finska)


 
Bekanta dig med 8 lektioner från kommuners digitaliseringen - poddserier (på finska)

KT:s och Kuntaliitos 8 poddar från kommuners digitaliseringen och hur digitalisering möjliggör bättre kommunalt arbete och service (på finska).

8 oppia kuntien digitalisaatiosta on podcast-sarja kuntapäättäjille ja -kehittäjille | Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT


Digitalt läromedel

Text

Text

Text

Text

Text

Text

Text

Text

bottom of page