top of page

Mellanseminarium 19 april 2023
Den 19 april 2023 anordnades ett gemensamt interimsseminarium för alla strategiska projekt i Aulango, Tavastehus i samband med ITK2023-konferensen. Det var cirka 100 deltagare på plats och nästan 150 personer deltog i seminariet via strömmen.


I början av seminariedagen fick vi höra futuristen Elina Hiltunens intressanta och tankeväckande tal om 3 nycklar till framtiden: framsyn, innovation och kommunikation.


Hiltunen betonade i sitt tal att vi inte vet vad som kommer att hända i framtiden, eftersom man inte kan förutse framtiden. Däremot använder vi olika fakta: megatrender, trender, jokertecken och svaga signaler. Med hjälp av dessa fakta är det möjligt för oss att förutse, förbereda oss för olika framtider. Om vi inte är beredda på någonting kan framtiden bli väldigt dystopisk: saker och ting kommer att gå så fel att det är omöjligt att göra något åt dem. Så vi kan inte invaggas i det faktum att vi går en viss, önskad väg, men vi måste förbereda oss och kunna reagera.


Under dagen fick vi även följa en paneldiskussion på temat "Data, artificiell intelligens och lärandeanalys". Workshopdelen av eftermiddagen diskuterade den digitala visionen om yrkesutbildning 2030. Ämnet för workshopen ställdes in genom att fundera över frågan "Hur kan ledningen stödja utvecklingen av personalens kompetens i en ständigt föränderlig verksamhetsmiljö?"


En stor seminariedag avslutades med ett inspirerande och tankeväckande tal av digitaliseringsexperten, informationsskribenten och biohackern Teemu Arina om arbetsförändring, digitalisering och artificiell intelligens. I sitt tal sa Arina att arbetet har förändrats och kommer att förändras i framtiden. Enligt honom bör du för varje uppgift fråga om den kan automatiseras. Om inte, kan det läggas ut på entreprenad. Om inte, kan den optimeras.


Under dagen blev det klart att även om projekt kan genomföras online så är det inget som slår livemöten. Det var så mycket livlig och glad diskussion om dagens teman och tal.1 visning0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page